- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- ok. 1,5 l wody
- 1 łyżka octu
- 1 łyżeczka soli
- 4 jajka
- masa szpinakowo-serowa z TEGO przepisu
- 4 kromki pieczywa albo sucharów
- pieprz
Przygotowanie:
- Zagotuj wodę z octem i solą. Zmniejsz ogień. Jajka rozbijaj do małej miseczki i delikatnie wlewaj do wrzącej wody. Dodawaj jedno jajko na raz. Gotuj ok. 3-4 minuty (białko ma być ścięte).
- Masę szpinakową delikatnie podgrzej (np. w mikrofali).
- Każdą kromkę chleba albo sucharek posmaruj masą szpinakową.
- Jajka wyjmij łyżką cedzakową z wody, delikatnie odsącz i przełóż na chleb/sucharek.
- Przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Wskazówki:
- Masę szpinakową możesz mrozić.
- Na wierzch każdego jajka możesz jeszcze położyć kiełki.
Mniam